Kosten

Wat kost een scheiding?

Dit is afhankelijk van jullie specifieke situatie. Daarom zal ik je tijdens het gratis kennismakingsgesprek een inschatting geven van de kosten. De totale kosten hangen af van de complexiteit en duur van het traject. Zijn er bijvoorbeeld wel of geen kinderen of zijn de kinderen al meerderjarig? Dat heeft invloed op de duur van het traject. Maar ook de snelheid waarmee jullie tot goede afspraken komen is natuurlijk van invloed. Soms gaat dat vlot, soms duurt het wat langer. 

Een oplossing die passend is voor jouw situatie.

Maatwerk

Omdat ik maatwerk lever wat specifiek is voor jullie situatie werk ik uitsluitend met een vast uurtarief. Dit tarief bedraagt €150,- per uur exclusief btw. Dat is €75,- per persoon. Ik reken geen reistijd. Ben je ondernemer dan zijn deze kosten aftrekbaar voor de belasting.

Overige kosten

Als je getrouwd bent, of een geregistreerd partnerschap hebt met kinderen, dan dient de rechtbank jullie echtscheiding uit te spreken. Het indienen van dat verzoekschrift doet een advocaat. Ook hierover geef ik tijdens het kennismakingsgesprek meer informatie.

  • Griffierechten (de kosten voor de rechtbank) zijn in 2022 vastgesteld op €314,-. Deze kosten zijn vrijgesteld van btw.
  • Kosten voor het indienen van een verzoekschrift bij de rechtbank door de advocaat.

Geef de regie tijdelijk uit handen, het geeft rust!

Ik maak graag met je kennis

Ik begrijp dat er nog vragen kunnen zijn. Daarom werk ik altijd met een kosteloos kennismakingsgesprek. In dat gesprek zal ik uitleggen wat ik in jullie situatie kan betekenen en kan ik vragen van jullie kant beantwoorden.

11 + 10 =