Scheiden met kinderen

Je gaat scheiden, maar wat dan?

Je hebt veel vragen en weet niet wat je moet doen. Niet zo vreemd, want de meeste mensen hebben geen ervaring waaruit ze kunnen putten. Vaak begin je met het stellen van vragen aan vrienden of familie die al wel een scheiding hebben meegemaakt.

Iedereen die je spreekt heeft wel een mening over wat je wel en niet zou moeten doen. Hoe goed bedoeld, het helpt je vaak niet verder. Iedere situatie is uniek en er komt meer bij een scheiding kijken dan de meeste mensen denken. Als scheidingsadviseur begeleid ik je stap voor stap bij dit proces, vanaf de eerste kennismaking tot en met de volledige afronding van de scheiding.

Afscheid nemen als partner en samen verder als ouders.

Ik werk volgens dit stappenplan

$

1. Kennismakingsgesprek

Ik start altijd met een kennismakingsgesprek met beide partners. Tijdens dit gesprek luister ik naar jullie wensen en leg ik uit hoe ik jullie daarmee kan helpen. 

$

2. Inventarisatie

Na het tekenen van de begeleidingsovereenkomst start de inventarisatie. Samen kijken we wat jullie situatie op dat moment is  en wat er allemaal geregeld moet worden.

$

3. Financiële situatie

Ik geef jullie inzicht in de financiële situatie na scheiding. Jullie vermogen wordt verdeeld en ik laat zien wat er uiteindelijk voor ieder per maand netto te besteden blijft. Hierbij lever ik maatwerk en neem dus ook fiscaliteit en toeslagen mee in het overzicht. Ik laat jullie de verschillende mogelijkheden zien en leg de consequenties uit.

$

4. Ouderschapsregeling

Een belangrijk onderdeel van de vaststellingsovereenkomst is de ouderschapsregeling. Hierin wordt alles vastgelegd met betrekking tot de kinderen.

$

5. Concept vaststellingsovereenkomst

Alle afspraken worden vastgelegd in de concept vaststellings-overeenkomst die ik samen met jullie door zal nemen voordat de definitieve overeenkomst wordt getekend.

$

6. Tekenafspraak

Tijdens de afronding van het begeleidingstraject ondertekenen jullie alle documenten. Ik neem met jullie door hoe de juridische afhandeling verder zal plaatsvinden.

$

7. Indienen verzoekschrift

Ik draag zorg voor het indienen van het verzoekschrift bij de rechtbank.

$

8. Inschrijving burgerlijke stand

Ik draag zorg voor de inschrijving in de registers van de burgerlijke stand.

$

9. Nazorg

Na ongeveer een half jaar bied ik een kosteloos nazorggesprek aan. Tijdens het gesprek hoor ik graag hoe het dan met jullie en de kinderen gaat. Samen kijken we dan of de gemaakte afspraken in praktijk werken. Als er veranderingen gewenst zijn dan kunnen we samen bespreken wat ik daarin voor jullie kan betekenen.

Wat kun je van mij als scheidingsadviseur verwachten?

Een scheiding heeft een grote impact op jou, op de kinderen, op jouw ex-partner en op jouw omgeving. Het is emotioneel zwaar en dan moeten er ook nog alle praktische, juridisch en financiële zaken worden geregeld. Als scheidingsadviseur help ik je hierbij en bied ik je rust en overzicht. Ik zorg ervoor dat jullie op een constructieve manier met elkaar gaan praten en afspraken kunnen gaan maken. Dat gaat niet vanzelf. Daarvoor is ook een flinke inspanning van jouw kant voor nodig. Helaas is er geen quick-fix waarmee ik alles in een handomdraai voor je kan oplossen. Ik breng structuur en overzicht aan en ga met jullie in gesprek. 

Ik geef ieder ruimte om te zeggen wat belangrijk voor hem/haar is. Ik zorg dat de kinderen centraal blijven staan. Zij zitten niet aan tafel, maar het belang van de kinderen heeft prioriteit. Ik bewaak de voortgang en geef de nodige informatie op basis waarvan afspraken gemaakt worden die voor jullie beiden acceptabel zijn. Je krijgt financieel inzicht in de situatie na de scheiding. En natuurlijk zorg ik dat alles goed op papier komt en dat het juridisch wordt afgehandeld. Mijn wens is dat je na het afronden van het traject de toekomst met perspectief tegemoet ziet.

Om je zo goed mogelijk te helpen voor, tijdens en na de scheiding werk ik samen met Marloes van den Heuvel. Zij is een zeer ervaren scheidingscoach/kindercoach en kan je ondersteunen in het hele proces. Meer informatie vind je op haar website https://marloesvdheuvel.nl/

Geef de regie tijdelijk uit handen, het geeft rust!

Ik maak graag met je kennis

Ik begrijp dat er nog vragen kunnen zijn. Daarom werk ik altijd met een kosteloos kennismakingsgesprek. In dat gesprek zal ik uitleggen wat ik in jullie situatie kan betekenen en kan ik vragen van jullie kant beantwoorden.

3 + 13 =