Scheiden van tafel en bed

Scheiden van tafel en bed is een vorm van scheiding die je niet meer zo vaak ziet.

Toch kunnen er verschillende redenen zijn om hiervoor te kiezen. Meestal is het een keuze die gemaakt wordt vanuit geloofsovertuiging. Maar ook kan het zijn dat vanuit financieel perspectief het niet gewenst is om op dit moment uit elkaar te gaan, maar samenwonen niet meer lukt. Voorwaarde is dat je getrouwd bent. Scheiden van tafel en bed is niet mogelijk bij geregistreerd partnerschap of samenwonen.

Een oplossing die passend is voor jouw situatie.

Na scheiding van tafel en bed ben je wettelijk gezien nog steeds getrouwd, maar wonen jullie niet meer samen. Financieel gezien zijn jullie wel gescheiden. Ieder heeft dan zijn eigen inkomen, bezittingen en schulden. Als je in gemeenschap van goederen bent getrouwd betekent dit dat het verandert in huwelijkse voorwaarden en dat de gemeenschap van goederen verdeeld moet worden.

Ook zal er een ouderschapsregeling gemaakt moeten worden als er minderjarige kinderen zijn. Zoals je zult begrijpen is het enorm belangrijk dat dit passend is voor jouw situatie. Allereerst voor de kinderen maar ook voor jezelf en jouw ex-partner.

Het gehele traject wijkt niet echt af van een “standaard” scheiding.

Ik help je graag bij het doorlopen van dit traject door rust, structuur en overzicht te bieden.

Geef de regie tijdelijk uit handen, het geeft rust!

Ik maak graag met je kennis

Ik begrijp dat er nog vragen kunnen zijn. Daarom werk ik altijd met een kosteloos kennismakingsgesprek. In dat gesprek zal ik uitleggen wat ik in jullie situatie kan betekenen en kan ik vragen van jullie kant beantwoorden.

14 + 3 =